Sådan lægger du en flot fest-makeup

Woman doing makeup

Til festerne må der gerne skrues lidt op for makeuppen – både for at gøre mere ud af sig selv, men også fordi de fleste fester foregår om aftenen, og i mørket skal der bare lige lidt mere farve og fylde på, før anstrengelserne bliver synlige. Vi giver dig i denne artikel nogle gode råd til fest-makeuppen og guider dig til, hvilke produkter enhver kvinde bør eje.

Hold fokus på ét sted

Et godt makeup-tip er at sørge for at nuancere din makeup. Det betyder, at hvis du har en rød læbestift på, ser det sjældent godt ud, hvis du også har smokey eyes. Og omvendt hvis du har brugt meget tid på at lægge en flot og farverig øjenmakeup, er det ikke nødvendigt at have fuld knald på læberne også. Det giver et rodet look, og du ser meget mere sofistikeret ud, hvis du nøjes med at have fuld knald på den ene af delene.

Highlight dine ansigtstræk

Til en fest, hvor man gerne vil stråle lidt ekstra, må der gerne pyntes lidt med glitter og glimmer. Og glimmer og glitter kan sagtens gøres på en sofistikeret måde. En highlighter, der fremhæver dine flotteste ansigtstræk, er vejen frem. Påfør highlighteren som det sidste touch, når makeuppen er lagt. Dup den på øverst på kindbenene, lidt på næsetippen, lidt på amorbuen på overlæben og lidt på det yderste stykke under øjenbrynene. Din hud vil fremstå mere sund og gennemfugtet, når den skinner lidt på kindbenene, og dine læber vil synes større, hvis du har lidt highlighter på amorbuen. En highlighter kan både fås i pudderform eller i fast form – enten som en stift eller en creme – og den kan også fås i forskellige farver og nuancer. En god klassisk hvid eller en rosa er et godt valg og giver også et naturligt look.

Et godt penselsæt er alfa og omega

Skal du lægge en flot øjenmakeup – eller har du måske kastet dig ud i smokey eyes – vil du hurtigt finde ud af, at en enkelt makeup-pensel ikke er nok til at gøre tricket. Du gør dig selv en god investering ved at investere i et penselsæt, der har pensler i forskellige størrelser og med forskellige skæringer. Til at lægge basen kan du bruge en lidt større børste, som du også kan bruge til at blende nuancerne sammen med. Men når du skal ned og fifle i hjørner og lægge en præcis kant, vil du få brug for en mindre pensel. Et godt makeupbørste-/pensel-sæt er alfa og omega og lægger rammen for den flotte makeup. For at få et flot resultat skal du have de rette redskaber til at skabe det.

Fremhæv læberne med en matte lip cream

Som vi har skrevet, skal der ikke fuld knald på farven på læberne, hvis du allerede har en markant øjenmakeup på. Hold dig hellere til en neutral farve, som lægger sig tæt op af din almindelige læbefarve. Har du en neutral øjenmakeup på, kan du sagtens kaste dig ud i en mere kraftig farve til festen. For tiden er det populært med matte læber – skinnende lip glosses er ikke længere særlig moderne, så vælg en mat lip cream, og så er du klar til festen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *