Den nordiske tøjstil – hvad er in lige nu?

Woman on beack

Den nordiske tøjstil er noget for sig og ret nem at genkende. Stilen er præget af sort og mørke nuancer, og det er sjældent, at der er mere end et par stykker, der har print eller mønstret tøj på. Vi i nordiske lande er jordbundne, og dette træk skinner faktisk igennem i vores tøj. Læs mere her.

Hvad karakteriserer den nordiske tøjstil?

Den nordiske tøjstil kan for nogle blive beskrevet som værende mørk og forudsigelig. Farven sort er gennemtrængende i de nordiske klædeskabe, og ellers er farverne grå og mørkeblå også populære. Bruger vi nogle lidt finere ord, kan den nordiske tøjstil også meget fint beskrives som minimalistisk og enkel. Vi holder os i Norden fra de spraglede outfits med mønstrer og print, og det sorte og det grå skaber en enkel ro over stilen.

Basistøj og fede accessories

Den enkle stil, som Norden er kendt for, kommer til udtryk, hvis man åbner ethvert klædeskab, der tilhører en kvinde i Norden. Klædeskabet vil garanteret indeholde en masse basistøj – i mørke farver – som så kan peppes op med diverse accessories på kryds og tværs. Accessories må gerne være mere farverige end selve tøjet, og farverige smykker, tasker, neglelak eller farvede læber er ikke et sjældent syn i de nordiske gader, når outfittet skal peppes op, eller der står fest på programmet.

Tøj fremstillet af genbrugt tøj

Her skinner vores jordbundenhed og kærlighed for naturen altså igennem, for skal du være rigtig  moderne i din tøjstil i Norden, skal du altså vælge tøj, der er fremstillet enten af genbrugsmaterialer eller af miljøvenligt bomuld. Flere brands er begyndt at fremstille tøj-linjer med tøj lavet af bæredygtige materialer, ligesom flere designere er begyndt at fremstille tøj, der er lavet af genbrugstøj, som er blevet klippet i stykker og syet sammen til nyt tøj. Et par slidte cowboybukser kan for eksempel blive til en ny taske, og en gammel jakke kan blive til en ny flot sommerkjole. Det er moderne at genbruge, og det er også moderne at være unik – og tøj fremstillet af genbrugsmaterialer er både unikt og godt for miljøet, så her kan der altså virkelig scores plusser i pointbogen.

Sæsonens farver og uld

I Norden er det meget moderne med store, uldne sweatre – og det passer jo helt perfekt til klimaet heroppe. Sweatrene må meget gerne være i mohair uld og i efterårets farver – nemlig mørkegrøn, bordeaux, karrygul eller mørkeblå. Materialet og sæsonens farver går igen i halstørklæde-moden, hvor tørklædet igen gerne må være stort. Farverne, der for tiden er moderne, er de farver, vi finder i naturen – og måske er det ikke helt tilfældigt, at vores stil er, som den er. I Norden er vi mere jordbundne og afslappede, end man er i eksempelvis USA, og denne jordbundenhed skinner igennem i vores tøj, hvor vi helst holder os til naturlige farver. Naturen i Norden er også kold og til tider barsk, og det er derfor praktisk med stort og uldent tøj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *